Kuulonalenemasta kärsii noin 750 000 suomalaista (Kuuloliitto 2013). Kuulon heikentymistä harvemmin huomaa ensimmäisenä itse vaan yleensä ystävät ja läheiset kiinnittävät asiaan huomiota. Tyypillisesti linnunlaulu ja heinäsirkat katoavat äänimaailmasta ensimmäisinä ja herätyskello ei tunnu enää herättävän. Erityisesti erilaiset sosiaaliset tilanteet ovat haastavia kuulonalenemasta kärsiville ja keskustelun seuraaminen hälytilanteissa muuttuu raskaaksi ja vaikeaksi. Ravintoloissa ja juhlissa on vaikeaa kuulla, mitä puhutaan.

Jos epäilet kuulosi alentuneen, on syytä varata aika kuulontutkimukseen. Mikäli kuulontutkimuksessa havaitaan kuulonalenema, asiassa edetään varaamalla aika kuulokojesovitukseen. Tämän jälkeen kuulokojeita kokeillaan muutaman viikon ajan ja tehdään hienosäätöä parhaan mahdollisen kuulemisen takaamiseksi. 

 

Palvelut

Kuulontutkimus

Kuulontutkimuskäynnillä asiakkaan kuulo tutkitaan perusteellisesti. Kuulontutkimus on perusta onnistuneelle kuulokojesovitukselle. Asiakkaan tulee huolehtia, että korvat ovat puhtaat ennen kuulontutkimukseen tuloa. Korvien puhdistukseen voi tarvittaessa varata ajan esimerkiksi omasta terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. 

Mikäli harkitset kuulokojeen hankintaa, varaa aika kuulontutkimukseen.  Jos kuulosi on jo tutkittu, voit varata ajan suoraan kuulokojesovitukseen. Muista ottaa tällöin kuulontutkimustulos mukaasi.

Kuulokojesovitus

Kuulokojesovituksessa valitaan paras kuulokojeratkaisu jokapäiväisen elämän haastaviin kuuntelutilanteisiin. Kojevalinta tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, ottaen huomioon kuulonalenema, asiakkaan elämäntilanne, harrastukset ja mieltymykset. Kun sopiva kuulokojeratkaisu on löytynyt, säädetään se asiakkaan kuulemisen tarpeisiin sopivaksi. Tarvittaessa korvasta otetaan malli yksilöllistä kuulokojetta tai sovitetta varten.

Kuulokojekontrolli

Asiakas kokeilee kojetta muutaman viikon ajan, jonka jälkeen hän varaa tarvittaessa ajan kuulokojekontrolliin. Asiakas voi tuolloin kertoa kokemuksia kojeen käytöstä, minkä mukaan kojeita hienosäädetään. Asiakas tekee ostopäätöksen vasta kokeilun jälkeen. Kuulossa voi tapahtua muutoksia ajan myötä, joskus äkillisestikin. Kojeita voidaan säätää tarvittaessa myöhemminkin vastaamaan muuttuvia tarpeita. Tällöin voitte, varata ajan kuulokojesäätöön.

Mallinotto

Varaa aika mallinottoon, kun tarvitset korvakappaleen, yksilöllisen sovitteen tai haluat hankkia yksilölliset kuulonsuojaimet. Lisätietoa kuulonsuojaimista Finfonicilta. Huomioithan, että korvien tulee olla puhtaat mallinottoa varten.

Kuulokojehuolto

Huollamme kaikki Phonakin kojeet, lisälaitteet ja FM-laitteet nopeasti kuntoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Kuuloalan erikoisliike Kaiku