Siirry sisältöön

Kuule tule meille!

Kuulontutkimus

Meillä voit valita haluatko suppean tai laajan kuulontutkimuksen. Suppeaan tutkimukseen kuuluu ilma- ja luujohtokynnysten mittaaminen. Suppea kuulontutkimus voi olla järkevä tehdä silloin jos haluat tietää onko kuulosi muuttunut tai mikäli tarvitset todistusta kuulostasi esimerkiksi opintoja tai työnantajaa varten. Mikäli harkitset kuulokojeen hankintaa, tehdään laaja kuulontutkimus. Laajaan kuulontutkimukseen kuuluu ilma- ja luujohtotutkimuksen lisäksi puheaudiogrammi sekä epämiellyttävyyskynnyksen mittaus.

Kuulontutkimus on perusta onnistuneelle kuulokojesovitukselle. Audionomi on kuulokojeiden asiantuntija ja osaa neuvoa laadukkaan kuulokojeen valinnassa. Kuulokojeen avulla voidaan tuoda takaisin linnunlaulut ja muut äänet, joiden luulit jo kadonneen. Kuulokojeen käyttö myös ylläpitää kuulohermon toimintaa ja aivojen kykyä ottaa vastaan ääniärsykkeitä. Mikäli harkitset kuulokojeen hankintaa, varaa aika kuulontutkimukseen. Jos kuulosi on jo tutkittu, voit varata ajan suoraan kuulokojesovitukseen. Muista ottaa tällöin kuulontutkimustulos mukaasi.

Kuulokojeen sovitus, kontrolli ja säätö

Kuulokoje on kuin pieni tietokone korvassasi, eikä kuulokojeen ulkokuori kerro vielä sen sisältämästä tekniikasta mitään. Kaksi ulkoisesti saman näköistä kojetta, voivat olla äänimaailmaltaan ja ominaisuuksiltaan hyvinkin erilaisia. Audionomi on kuulonkuntoutuksen ammattilainen ja hän auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan kuulokojeen laadukkaista Phonak kuulokojeista. Kojevalinnassa otetaan huomioon mm. asiakkaan kuulonalenema ja elämäntilanne, sekä harrastukset ja mieltymykset.

Valittu kuulokoje sovitetaan ja säädetään aina yksilöllisesti asiakkaan kuulokäyrän mukaisesti tietokoneella. Kuulokoje vahvistaa ääntä juuri niillä taajuuksilla, mistä luontainen kuulo on heikentynyt. Kuulokojeen hienosäätö tehdään aina asiakkaan palautteen mukaan ja yhdessä asiakkaan kanssa vastaanotolla.

Meidän kauttamme on mahdollista saada kuulokojeet kokeiluun 1-2 viikoksi veloituksetta. Kotikokeilun aikana pääset testaamaan kuulokojeita omassa ääniympäristössäsi. Kokeilun avulla on mahdollista saada kokemus siitä kuinka paljon ja missä tilanteissa kuulokoje helpottaa kuuntelutilanteita. Kotikokeilun jälkeen tapaat audionomin uudelleen. Tätä kutsutaan kontrollikäynniksi. Keskustelette kokemuksistasi kotikokeilun ajalta ja teette tarvittaessa suunnitelman omien kojeiden hankinnasta. Mitään ostopakkoa kojeiden kokeilussa ei ole.

Jos sinulla on jo käytössäsi Phonak-kuulokoje, voit varata ajan suoraan kuulokojeen säätöön. Kun kuulokoje on ollut käytössä jonkin aikaa, toiset asiakkaan saattavat toivoa kojeiden hienosäätöä. Kojeiden säätökäynnillä tehdään asiakkaan toivovat muokkaukset kuulokojeiden asetuksiin sovitusohjelman avulla. Kuulossa voi tapahtua myös muutoksia ajan myötä, joskus äkillisestikin. Kuulokojeiden säädöt on silloin hyvä päivittää ajantasaisiksi vastaamaan uusia kuulemisen tarpeita.

Mallinotto

Varaa aika mallinottoon, kun tarvitset korvakappaleen, yksilöllisen sovitteen tai haluat hankkia yksilölliset kuulonsuojaimet. Mallinotto onnistuu liikkeessämme. Yksilölliset kuulonsuojaimet tilataan yhteistyökumppaneidemme FinFonicin tai Kuuloxin kautta. Lisätietoa erilaisista kuulonsuojainvaihtoehdoista löydät heidän verkkosivuiltaan.

Huomioithan, että korvien tulee olla puhtaat mallinottoa varten. Korvien puhdistukseen voi tarvittaessa varata ajan esimerkiksi omasta terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriasemalta.

Huolto

Kuulokojeet tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja puhdistusta. Puhdistusohjeet ja tarvikkeet vaihtelevat kuulokojemallista riippuen. Me opastamme ja neuvomme mielellämme kuulokojeiden itsehoitoon liittyen. Verkkokaupastamme tai liikkeestämme voit ostaa myös kaikki tarvitsemasi kuulokojeen tarvikkeet.

Mikäli kuulokojeen kuuluvuus ei palaudu puhdistuksella, voi kuulokojeen tuoda liikkeeseen tarkempaan tutkimukseen.  Huollamme kaikki Phonakin kojeet, Roger-tuotteet ja muut lisälaitteet nopeasti kuntoon.